FAQ – Piratsessans appar för barn

Jag vill dansa med Piratsessan, hur kan jag få tillgång till danserna?
Piratsessans barndans finns tillgänglig som appar, du hittar dem i App Store för iPad och iPhone samt för nyaste varianten Apple TV (som har en egen App Store). Danserna med Piratsessan på Slottet finns även att beställa som DVD.

Piratsessans appar för barn 2-7 år är:

Barndans med Piratsessan dansar du i hemma vardagsrummet, ute på verandan, på förskolan eller fritids.

Mitt barn vill ha ett danskalas, är det okej att använda Piratsessans dansvideos?
Ja, det går jättebra. Den som vill får gärna använda Piratsessans danser och ordna ett barnkalas med dans och om du vill har tips på lekar och upplägg för danskalas så har Piratsessan några tips att läsa.

Jag skulle vilja starta en egen dansgrupp med några barn, får jag använda Piratsessans danser och musik?
Självklart, gärna det! Den som är förälder eller arbetar med barn på förskola/fritids kan ganska enkelt dra igång en dansgrupp eller ett dansprojekt.

Du behöver ha tillgång till danserna, via apparna och sedan är det bara att lära in de olika rörelserna och danserna (vem som helst med lite barnasinne klarar det och rörelserna behöver inte vara perfekta).

Varför inte samla barnen i grannskapet och skapa en egen dansgrupp utan prestationskrav? Med Piratsessans barndans kan ni ha roligt på er egen nivå.

Det är flera som dragit igång barndansgrupper på mindre orter där det inte finns barndans eller barngympa till exempel. Tips för att starta egen dansgrupp eller ett dansprojekt på förskola/fritids – klick!

Hur gör jag för att koppla iPaden till smartboarden för att på så vis kunna köra Piratsessans danser på förskolan i större barngrupp?
Du behöver en Apple VGA adapter, den har ett uttag för VGA på smartboarden och i andra änden ett uttag för iPaden. (Här visar Ekbackens förskola i Nyköping bilder på barn som dansar med Piratsessan med iPad och smartboard.)

Finns det ”köp-i-app” i Piratsessans barnappar?
Nej, det finns inga ”köp-i-app”, det enda barn kan göra i appen är att byta mellan danserna så du behöver inte vara orolig när barn använder Piratsessans barnappar på egen hand.

Hur kan jag ladda ned Piratsessans barnappar utomlands?
Om du befinner dig i ett annat land än Sverige eller har engelska som språk på din iPhone eller iPad, sök på Pirate Sessa i App Store. Piratsessan heter alltså Pirate Sessa internationellt (och det finns även en hemsida på engelska).