App för barn med barndans - Piratsessan på Slottet

Appen: Barndans med Piratsessan på Slottet

10 videos med barndans i en app för barn cirka 2-7 år. Häng med Piratsessan till hennes mammas slott – fast dansa hemma i vardagsrummet, på förskolan eller födelsedagskalas.

Kul aktivitet att göra själv eller ihop med syskon eller kompisar och perfekt underhållning när en förälder lagar middag exempelvis.

Lätt att lära sig danserna

Danserna är namngivna efter ord som barn vanligtvis känner till. Snart associerar barnet ord och dans, på så vis blir det enklare att lära sig rörelserna.

Som vuxen kan du säga varje dans titel de första gångerna, ”det här är fjärilsdansen” till exempel. Barnet har snart en eller flera favoriter att dansa, och de brukar ändras med tiden ju mer appen används.

De 10 danserna i appen Barndans med Piratsessan på Slottet

Varje dans visas med video till musik och har ett tema som barn känner till, och det är lätta danssteg och rörelser – bara att härma och följa med.

De 10 danserna i denna app är fjärilen, polisbilen, roboten, flygplanet, hästen, tigern, grodan, saxen och björnen.

Dans nummer 10 är dansstopp, som många barn tycker om, med inbyggda pauser i musiken så att det blir enkelt att dansa och stoppa, göra dansstopp – om och om igen.

Beskrivning av danserna i appen Barndans med Piratsessan på Slottet:

1. Fjärilsdansen

Flaxa som en fjäril – stora fjärilen, lilla fjärilen, snurra och flyg fort. Testa dina vingar – dessa rörelser är bra för armmotorik, balans och kroppsmedvetenhet.

2. Polisbils dansen

Kör polisbilen med stora ratten och med lilla ratten. Jaga boven som springer fort, fort. Barnet övar på armrörelser, taktkänsla och lär sig skillnaden på storlekarna stor och liten. Tuta och kör!

3. Robotdansen

Roboten söker, roboten går på månen, roboten gympar och roboten spanar. Rör dig som en robot – i robotdansen! Utvecklar koordination armar och ben på ett roligt vis.

4. Flygplansdansen

Lyft, flyg i full fart och landa. Om och om igen! Övar på att röra sig i en viss bana (springa i en åtta) (även om det är helt OK att springa hur som helst) (med tiden kommer barnet troligen själv börja springa i en åtta, det är inget man som förälder behöver uppmana till).

5. Hästdansen

Galoppera och trava som en häst och gör hästens klapplek. Rörelserna övar koordination armar och händer, taktsinne och kroppskontroll för hela kroppen. Det är inte viktigt att klappa i takt eller i samma ordning som i videon, en klapplek är en klapplek – alltid rätt och alltid kul!

6. Tigerdansen

Här kommer tigern! Tigern jagar och tigern smyger runt hit och dit. Smyg och dansa som en tiger, se så läskig ut som du bara kan! Övningarna utvecklar motoriken och rollspel.

7. Groddansen

Dansa och gympa som en groda och så klart – hoppa som en groda! Naturliga rörelser som stärker hela kroppen och förbättrar kroppsuppfattningen.

8. Saxdansen

Saxhopp och sicksack-steg om vart annat, klipp-klipp och saxen springer fort.
Tränar tempoförändringar, hopp och förmågan att koordinera armar och ben.

9. Björndansen

Björnen sover, björnen leker titt-ut, lufsa som en björn och björnkliv. Rör dig som en björn öva passgång (att röra sig med arm och ben på samma sida samtidigt) och förbättrar kroppsmedvetenhet på ett roligt och naturligt sätt.

10. Dansstopp med Piratsessan på Slottet

Dansa och lek staty när musiken tystnar. Dansa när musiken kommer igen. Dansa. Stopp! Dansa! Stilla! Svängig musik med inbyggda stopp = dansstopp! Övar reaktionsförmåga och förmågan att röra sig fritt, på det sätt man själv tycker är roligt – att improvisera.

Vill smygtitta på danserna i appen?

Här ser du kortisar av de 10 danserna i appen Barndans med Piratsessan på Slottet:

Var du kan ladda ned denna app för barn?

Ladda ned appen i App Store på din iPhone eller iPad eller via App Store som finns i nyaste varianten Apple TV.

DVD

Barndans med Piratsessan Slottet finns även som DVD, läs mer om du är intresserad av att beställa.