Piratsessans barndans i Pappa Pirats fängelsehåla

Appen: Barndans med Piratsessan i Fängelsehålan

10 barndansvideor i en app där du får följa med Piratsessan till hennes pappas fängelsehåla för att dansa och ha skoj.

Danserna är för barn cirka 2-7 år, och kan dansas hemma i vardagsrummet, på barnkalas eller på förskolan. Perfekt underhållning när en förälder lagar middag exempelvis eller en rolig aktivitet på förskolan för rörelse inomhus.

Lätt att lära sig danserna

Danserna är namngivna efter ord som barn vanligtvis känner till. Snart associerar barnet ord och dans, på så vis blir det enklare att lära sig rörelserna.

Som vuxen kan du säga varje dans titel de första gångerna, ”det här är helikopterdansen” till exempel. Snart har barnet en eller flera favoritdanser, och de kan variera över tiden.

Varje dans har en bild som gör det lättare för barnen att känna igen danserna. Med hjälp av bilderna vet barnet snart vilken dans som är vilken och kan enkelt byta själv mellan danserna.

App med 10 danser för barn 2-7 år

Varje dans har ett tema som barnet kan relatera till – och det är enkla rörelser så att barnet bara kan härma och följa med.

De 10 danserna i appen ”Barndans med Piratsessan i Fängelsehålan” är helikoptern, myggan, solen, indianen, lejonet, tåget, detektiven, studsbollen och skidåkning. Video och musik till varje dans.

Dans nummer 10 är dansstopp, populärt bland många barn, inbyggda pauser i musiken gör det enkelt att göra dansstopp – om och om igen.

Danserna i appen Barndans med Piratsessan i Fängelsehålan:

1. Helikopterdansen

Lyft, snurra, sväng och landa som en svängig helikopter. Rörelserna tränar armkoordination och balans – på ett roligt vis.

2. Myggdansen

Var är myggan? Den flyttar sig hela tiden, det är föresten en låtsasmygga som bara barn kan se. Övning i att förflytta kroppen i flera plan, nudda golvet med handen varvat med att peka upp mot taket. Träna snurrar och rollspel som en riktig myggjagare. Jaga myggor, dansa och ha kul!

3. Soldansen

Solen går upp och solen strålar! Träning i att röra armarna i cirkelrörelser, och att hoppa isär och ihop med benen, övningarna utvecklar koordinationen i hela kroppen.

4. Indiandansen

Dansa och kommunicera med röksignaler och gör indianhopp som en spänstig indian. Roliga rörelser som är bra för armar och axlar, samtidigt som hela kroppens koordination blir ännu bättre.

5. Lejondansen

Det kommer ett lejon på vägen, som klampar och klampar (när man klappar med händerna på knäna så är det ett lejon som går), och så får du hänga med lejonet på jakt och spaning. Rörelserna förbättrar taktkänsla och motorik.

6. Tågdansen

Tuff tuff, tut tut – nu åker tåget! Dansa som tåget, tuffa framåt, bakåt och låtsas att du reser till något spännande ställe. Träning i att gå framåt och att backa bakåt och rulla axlarna (som tågens hjul ungefär) och dra i tågtutan. Bra för koordinationsförmågan.

7. Detektivdansen

Spana, smyg och speja, dansa som en detektiv! Träning av att böja och sträcka armar och ben samt att vandra runt och röra på sig efter egen känsla, behöver inte alltid vara häftiga rörelser, att gå i takt till musiken – eller i otakt (vem bryr sig) = är att dansa.

8. Studsbollsdansen

Hoppa och studsa som en studsboll, jättekul och bra träning för hela kroppen. Det är inte så noga med takten (gäller alla låtar/danser), det viktiga är att röra på kroppen och ha roligt.

9. Skiddansen

Skidåkning på ett lite svängigare vis. Staka, kör slalom och skida med stavar och skidor. Tränar koordination och övning i att synka höger och vänster på olika vis.

10. Dansstopp med Piratsessan i fängelsehålan

Dansa, stilla, dansa, stilla. Hoppa, snurra, spring – gör vad du vill och tycker är roligt. Bra övning i fantasi, improvisation och självständigt tänkande.

Vill du se en av danserna i appen?

Här ser du en av de 10 danserna i appen Barndans med Piratsessan i Fängelsehålan – låt mig presentera – Myggdansen:

Var du kan ladda ned denna app med barndans för barn 2-7 år?

Ladda ned appen i App Store på din iPhone eller iPad eller via App Store som finns i nyaste varianten Apple TV.