Mitt sätt att gå på plankan

När jag inte gräver efter skatter så brukar jag gå balansgång och jag har en favoritplanka med ombord på vår piratbåt så att jag kan balansera när jag vill.

Jag hittade den en gång på en äventyrsresa, plankan kom flytande i vattnet utanför Smygehuk, Sverige sydspets, och fastnade på vår båt, sedan dess är den min.

Jag brukar gå framlänges, baklänges och i sidled och idag filmade jag så att du kan få se.

Det är inte lätt att gå balansgång, därför övar jag och lär mig genom att öva och öva och öva. Oftast varje dag. Ju mer jag övar desto lättare blir det.

Idag får du ett roligt uppdrag av mig, lägg en planka på marken, gå på plankan och testa:

  • Att gå framlänges och balansera på plankan
  • Att gå baklänges och balansera på plankan
  • Att gå i sidled fram och tillbaka över plankan och balansera

För varje gång du övar kommer det kännas lättare och lättare för dig också.

När du gått på plankan 10 gånger så kommer du känna ”jag är duktig på att balansera på plankan, jag har lärt mig det nu”.

Sedan är det bara att fortsätta att öva för att lära sig att kunna balansera på plankan och samtidigt lyfta ett ben.

Utmana gärna en vuxen också, den som är vuxen behöver nog öva många gånger, kanske 20 eller 30 gånger, innan den kan gå framlänges, baklänges och i sidled.

Skriv gärna till mig och berätta om hur roligt du har när du går balansgång. Lycka till!
/Piratsessan
PS: När du har balanserat på plankan på marken några gånger kan du, om du vill, testa att lägga klossar under plankan och se hur det känns. Lägg en i varje ände och en i mitten.


Piratsessan balanserar med ett ben framPiratsessan balans på plankaLyft ett ben och balanseraLyft benet lite till och försök hålla balansenLuta fram överkroppen och lyft benet lite tillRes upp överkroppen och sätt ned fotenBalansgång i sidledSteg och ihopBalanssteg sidoförflyttning