Leken Skeppsbrott – kul och bra för balansen

En av mina favoritlekar är Skeppsbrott, eller inte-nudda-golv som man också kan kalla den.

Skeppsbrott är roligt tycker jag, den är bra för balansen och dessutom blir man duktig på att röra sig smidigt.

När jag leker skeppsbrott så brukar jag använda saker som finns runt omkring mig och låtsas att jag hoppar mellan länderna som är runt Norra Ishavet.

Jag leker alltså att jag skuttar mellan Norge, Ryssland, Kanada, Grönland och Alaska. Det går ju inte på riktigt eftersom länderna ligger så långt ifrån varandra, men man kan ju alltid låtsas.

Ute brukar jag försöka hitta ett gäng stenar eller stubbar att röra mig mellan och inte nudda marken.

Inne brukar jag använda mattor och lägga ut några av mina tröjor och kjolar och sedan leka inte-nudda-golv.

Leken Skeppsbrott är jättebra att leka här ombord på piratbåten när vi är ute på längre resor så här. Som du och alla andra barn vet – så är ju kroppen gjord för att röra på sig och det är inte så lätt att röra på sig ombord på en båt, men den här leken är roliga och bra.

Om du vill leka skeppsbrott, fundera på vad som finns runt omkring dig, kuddar, mattor, kläder, handdukar inomhus kanske?

Vad finns utomhus som skulle kunna användas för att leka leken Skeppsbrott?

På bilden ser du ett av mina favoritplatser att leka Skeppsbrott på, jag hann leka den innan vi kastade loss, vi är ju på vägen mot till Sverige nu.

Just nu här ombord på piratbåten så försöker ta mig runt på piratbåten utan att nudda golvet, eller durken som golv heter ombord på en båt. Ett bra och roligt sätt att röra på sig tycker jag.

Skriv gärna och berätta om vilka saker du brukar använda för att leka Skeppsbrott, eller inte-nudda-golv. Eller mejla en teckning (be någon fotografera din teckning och mejla till mig).

Ha så skoj!
Kramar från Piratsessan
PS: Vi hörs när jag är framme i Sverige (det brukar inte finnas internet ute på havet).


Skeppsbrott är en rolig lekInte alltid så lätt att hålla balansenStabil stenKul att leka inte nudda golvTesta du med vetja