Piratsessan vill göra skillnad

En del av Piratsessans försäljning av dansvideos avsätts i syfte att göra världen till en bättre plats för barn. Piratsessan samarbetar med den svenska organisationen Sponsors for Kenya.

1 DVD = 10 mål mat

För varje såld dvd köper Piratsessan 10 mål mat till barnen på Living Positives förskola i Kenya, via Sponsors for Kenya.

Insamling med hyrfilmerna online

Även en del av försäljningen från danserna som hyrfilm online går till samarbetet med Sponsors for Kenya. Piratsessan samlar till olika behov och hittills har detta genererat till:

  • Hönor
  • Kycklingar
  • Fruktträd – papaya, apelsin, mango

Sponsors for Kenya

Sponsors for Kenya är en ideell organisation som i samarbete med Living Positive Mlolongo bygger en by för att hjälpa utsatta barn i Kenya.

Byn heter Lukenya Hills och är under uppbyggnad, arbetet pågår just nu med att bygga upp ett fungerande samhälle med självförsörjning och skola. Ett mål är att skapa en trygg miljö för barn där de får växa upp skyddade från sexuella övergrepp.

Sponsors for Kenya satsar på långsiktighet och investerar i fruktträd, höns, getter, fröer för odling – sånt som genererar mat och inkomster på lång sikt.

Sponsors for Kenya är en organisation som drivs av tre svenska och otroligt engagerade kvinnor som verkligen gör skillnad här i världen. Läs mer om Sponsors for Kenya på deras hemsida och se videon där grundaren, My, berättar om projektet.

Byn Lukenya Hills i Kenya

Det första spadtaget togs år 2013 och i nuläget finns ett stort växthus med grönsaksodling, 3 getter och 150 höns som ska generera inkomst och förse invånarna i byn med näringsrik mat.

Där arbetar en anställd som tar hand om djuren, odlingarna och träden som redan finns på plats. Inom en snar framtid påbörjas bygget av skolan som barnen i byn ska kunna gå i.